Tabara este decorul perfect pentru dezvoltarea personală a copilului, locul unde devine mai responabil și mai organizat, spațiul potrivit pentru noi prietenii și descoperierea pasiunilor.

Iată 5 motive pentru a trimite copilul în tabără

1.Dezvoltarea independenței – micile detalii vor contribui la dezvoltarea responsabilității asupra propriei persoane, dar și față de cei din jur.

Copilul își va despacheta și împacheta bagajul singur, va împărți camera cu alți elevi, se va trezi și pregăti pentru fiecare zi și va respecta alături de ceilalți elevi un program zilnic.Chiar dacă face aceste lucruri deja acasă, într-un colectv nou va fi mai atent și mai organizat.

2.Recreere și timp în natură – tabăra înseamnă în cea mai mare măsură, timp în natură.

Activitățile, jocurile, explorările și concursurile vor fi în natură, chiar la altitudine de 1442 , înconjurați de pădure și aer de munte.Natura te încarcă și îți oferă dezvoltare în gândire.

3.Autocunoaștere și depășirea limitelor – tabăra înseamnă mai mult decât distracție și jocuri.Tabăra oferă copiilor ateliere practice și sesiuni de dezbateri pentru a se autodescoperi, să găsească în ei noi pasiuni și abilități.Provocările și concursurile îi vor ajuta să își depășească limitele, să gândească dincolo de barieră.Da.Par vorbe-n vânt, mult auzite, dar unul dintre obiectivele taberei noastre este să naștem spiritul și dorința de mutare a munților.

4.Socializare și noi prieteni – aptitudinile sociale se capătă și se dezvoltă atunci când în jur ai oameni dornici de comuicare și curioși.În tabără, este ocazia potrivită să socializeze și să cunoasă diferite caractere și personalități și să se integreze.Elevi cu vârste apropiate, dornici de aventură și de nou.

Tabăra devine tabără atunci când se aude bucuria copiilor.Ei vor rămâne cu noi prietenii și cu entuziasm de împărtășire a experiențelor mai departe.

5.Dezvoltarea pasiunilor și abilităților – tabăra oferă difersitate în tematici exact cu scopul de a alege ceea ce se potrivește cu pasiunile și visele copilului.În jocurile de echipă, în timpul concursurilor și atelierelor practice, copii pot descoperi în ei abilități de lider sau de bun coechipier, își vor găsi propriul rol și vor aduce aport acolo unde vor simți că au valoare.Abilități de vorbire în public sau bun organizator, abilități de convingere sau negociere, sunt detaliile care contează și care pot stârni dorința de a reuși și de a fi cei mai buni.

Chiar una dintre tematicile taberei oferă copiilor posibilitatea de a exersa o meserie, o pasiune și de a o dezvolta într-o carieră sau business.Încurajăm copiii să-și urmeze sau măcar să-și descopere visurile și pasiunile să răzbată și să fie cei mai buni în ceea ce fac.

Sunt câteva din motivele esențiale pentru a-ți da curaj ca părinte să investești inteligent în educația copilului tău și să-l înscrii în tabără.

Nu amâna pe anul viitor! Lasă-l să experimenteze la timp. 

Ai nevoie de ajutor?