Vârsta potrivită pentru primii pași în schi este în general de 3-4 ani, în funcție de copil. Fiecare copil are propriul ritm și sistem de învățare, unii copii acceptă clăparii și-și doresc să schieze chiar și de la 2-3 ani. Altora le este teamă și la 10 ani.

Nu există un moment perfect, ori o vârstă ideală, dar dacă inițierea se face la vârstă fragedă, cu atât mai bine; condiția de bază este să nu forțezi copilul și să nu ai așteptări prea mari de la început. Dacă ai un copil căruia îi place zăpada și își dorește cu ardoare să se joace afară și iarna, este cazul să apelezi la o tabără de ski cu intructori autorizați.

Teama cea mai mare a părinților este aceea de a-și lăsa copiii singuri pe pârtie unde ar putea să fie loviți de alți copii aflați și ei la început.

Firește că astfel de mici accidente sunt posibile, dar un instructor de schi profesionist știe cum să evite astfel de situații.

Copilul este fizic pregătit pentru activități fizice mai intense în momentul în care oasele îi sunt bine dezvoltate, lucru care se întâmplă după vârsta de 3 ani.

De atunci practic, orice copil ar putea să practice această activitate, cu condiția să fie el pregătit, iar părinții să-I ofere sprijin emoțional.

Așadar, pentru a putea să învețe să schieze, un copil trebuie să fie nu doar fizic pregătit, ci și psiho-emoțional. Iar la ultima parte, părintele este cel care trebuie să-l învețe pe copil importanța vieții sănătoase, importanța mișcării, importanța îngrijirii corpului.

De ce ski?

 

Povestim în următorul blog..see you there🫶

 

Ai nevoie de ajutor?